Miniledarkurs - (År 2023)

7 tillfällen sammanlagt Start 4/9-2023 Sista tillfället 16/10-2023
4/9 11/9 18/9 25/9 2/10 9/10 16/10
Vi möts alltid på stallplanen utanför stallet för upprop och planering inför kurstillfället. Föräldrar närvarar inte under kursen.

Har du gått minst en termin på djurskötarkurs hos oss på Augustendals 4H-gård, är mogen för att kunna ta hand om/leda olika barn, grupper, djur, skriva och hålla i presentationer, vara aktiv på gården under flera år, så är detta kursen för dig!

Under kursen kommer vi gå igenom allt du behöver kunna som miniledare. Målet för kursen är att deltagarna ska lära sig mer om stallskötsel, djurhantering, hur man är en bra ledare och håller i en barngrupp. Vi avslutar kursen med ett skriftligt prov och ett praktiskt prov som man måste klara av för att kunna bli miniledare, samt att man även bedöms praktisk under hela kursens gång.

Det finns två olika steg när det gäller att vara ledare hos oss. Första steget är att bli Miniledare och det kan man bli från att man fyller 11 år. Det innebär att man är en medhjälpare till ledarna på en djurskötargrupp minst 1 gång i veckan. Man är också här på dagläger, gårdsdagar och hjälper till.
Steg två är ledare och det innebär att man håller i en djurskötargrupp själv eller tillsammans med en annan ledare. Som ledare har man möjlighet till att åka på kurser som 4H anordnar och även läger.
Detta bekostas av både gården där man är medlem i och av medlemmen själv. Vi vill gärna att man som ledare håller i en djurskötargrupp som är på vardagar. I alla stegen så blandar vi både teoretiskt och praktiskt lärande. Det kan vara allt från hästhantering /hästkurser till ledarskap/hur man är en bra förebild för barn.

Du som miniledare ska kunna ta ansvar över mindre uppgifter och hjälpa till med det som behövs som tex städning, planering. Vi vill också se att du är engagerad i verksamheten och att ditt mål är att om några år bli ledare hos oss. Din uppgift på djurskötarkurserna och daglägren är främst att hjälpa barnen. Du kan också få vissa uppgifter av ledarna.

Du som miniledare måste vara på MINST en djurskötarkurs i veckan, vara med på alla våra gårdsdagar och vara med på Minst två st ledaraktiviteter som infaller då och då.

Känner du för att hjälpa till mer än så går det självklart också bra. Ledarna är alltid välkomna att hänga med oss på gården, de får gärna komma förbi när det är studiedagar i skolan. Här kan man bara vara, mysa med djuren eller hitta på egna projekt tillsammans med de andra ledarna.

Om ditt barn blir sjukt, får förhinder eller blir försenad till kursen, vänligen kontakta gården via mail.
OBS! Anmälan är bindande och avgiften fås endast tillbaka med sjukintyg utfärdat av leg. läkare avseende deltagaren..
I och med att ni fullföljer denna anmälan har ni fått plats på vårt läger och ni får faktura på er mail. Fakturan är från Antribe och kan hamna i er skräppost.

Missar deltagaren något tillfälle måste deltagaren komma en annan dag och göra om det den missade på kursen. Detta gäller inte det praktiska provet då det inte går att göra om. Missar deltagaren provet så blir deltagaren ej godkänd och får göra om provet när nästa miniledarkurs hålls.

Kläder efter väder och aktivitet då kursen är utomhus. Helst ha skor med stålhätta och handskar med sig. Vi rekommenderar arbetsbyxor, långärmat och inga shorts, kjol, tofflor, stora smycken, vita/ljusa kläder.

Mail: augustendals4h@gmail.com
Varmt välkomna! /Augustendals 4H gård

  • Datum: 04 Sep 2023 - 16 Oct 2023
  • Tid: 16:00-17:30
  • Plats: Augustendals 4H-gård
  • Deltagare: Medlemmar 11+ år som gått djurskötarkurs
  • Arrangör: Augustendals 4H
Pris: Från 600 SEK, se pris vid anmälan
Medlemskap krävs, medlemskapsfaktura skapas vid anmälan automatiskt för icke medlemmar.
Anmälningstiden har gått ut.
Det går inte längre att anmäla sig till detta evenemang.

Upptäck andra evenemang